Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zondag 17 juli 2011

Wandelen, lunchen & golfen op Guernsey!


De zondag begint regenachtig maar dat weerhoudt ons er niet van om via het prachtige klifpad richting Fermain Bay en Sausmarez Manor te wandelen. De bossen ruiken overheerlijk naar natte bladeren en Sil waant zich in het Heilooer Bos. Bij The Beach Cafe in de mooiste baai van het eiland (volgens de folders), Fermain Bay, strijken we neer voor een pitstop: warme chocolademelk met slagroom en crab sandwiches. Een beetje een gekke combinatie, maar de warme choc past bij het frisse weer en de crab sandwich is een lokale specialiteit die wij toch ook geproefd willen hebben (persoonlijk vind ik ze niet heel bijzonder smaken ....)


Vanaf The Beach Cafe wandelen via rustieke slingerstraatjes met aan weerszijden kasten van huizen en prachtig onderhouden tuinen naar de hoofdweg waaran Sausmarez Manor ligt, een 800 jaar oud landhuis met een ongewoon ingerichte tuin en onverwachte activiteiten. Zo is er een subtropische tuin, een bassin waar je met radiografisch bestuurbare bootjes kunt varen, een grote moestuin, een golfbaan, een koper-, tin- en zilversmidmuseum en een heuse tearoom met home baked pastries. En door dit alles heen tref je ontelbare beelden aan gemaakt door wel 100 verschillende kunstenaars. Kortom, een allegaartje van  van alles en niet iets wat je direct bij een "sjiek" landhuis verwacht.

Hoewel we gekomen zijn om het landhuis van binnen te bezichtigen, belanden we uiteindelijk op de golfbaan. Op 1 dag van de week zijn er nl. geen guided tours in het huis en je raadt het al: dat is op zondag. Helaas, maar het alternatief blijkt erg leuk: de (mini) 9-holes golfbaan die het landgoed rijk is. We huren golfclubs, ieder een 7, een 8 en een putter en we gaan op pad. Met gebogen benen, gestrekte armen en de kont achteruit proberen we via een soepele swing de bal te raken. En dat is nog niet eenvoudig. Sil is erg schattig met zo'n golfclub in zijn hand en of zijn bal nu wel of niet op de green komt, maakt hem niet zoveel uit. Plezier heeft ie toch wel. Tico is buitengewoon serieus en slaat goed: zeer beheerst en ontspannen. We hebben ontzettend veel lol met elkaar; het is haast jammer dat we na 9 holes al klaar zijn. Na afloop halen we bij de -stoffige- tearoom nog wat home baked pastries "to go" en gaan dan op een holletje naar de bushalte, zodat we net op tijd terug op de boot zijn voor "happy hour" met de EMMA bij ons aan boord. De busrit richting Lihou Island, een klein eilandje (aan de NW-kant van Guernsey) dat alleen te voet en bij laag water te bereiken is, stellen we uit naar ... morgen?

To be continued.

Geen opmerkingen: