Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zaterdag 9 juli 2011

Onderweg naar Bretagne (8)

Dag 8 waait er een heerlijk windje kunnen we lekker zeilen. De reven worden uit het grootzeil geschud en de fok wordt helemaal uitgedraaid. We gaan als de brandweer.
Tot Coos rond het middaguur wordt opgeschrikt door een PANG-geluid. Direct onderzoek wijst uit dat een deel van de "toggle", een dik RVS ding dat tussen het bakboordstag en terminal aan bakboordzijde zit, geknapt is. Niet goed, helemaal niet goed! Wind uit de zeilen, verstaging borgen, grootzeil strijken, verstaging extra borgen en ook nog een tui aanbrengen tussen stag en terminal.
We hebben nog 200 mijl te gaan en dat zullen we op de motor moeten doen. Gelukkig hebben we genoeg diesel en gelukkig zijn de weersvoorspellingen goed, oftewel we krijgen heel rustig weer en een steeds vlakkere zee.
De bestemming wordt Marina Le Moulin Blanc in Brest; via de satelliettelefoon hebben we onze aankomst op zaterdagnacht gemeld en wordt er een ligplaats voor ons vrijgehouden. Ook hebben we de verzekering en de kustwacht geinformeerd. We hebben er alle vertrouwen in dat we zonder verdere schade Brest zullen bereiken, maar het is een geruststellend idee dat we op het (internationale) radarscherm van de kustwacht ingeplot staan mochten de borgingen niet houden en de mast overboord gaan.
To be continued!
Nog af te leggen afstand (07.00 uur): 104 mijl

1 opmerking:

Michael en Ilona zei

Da's schrikken, is zo'n beetje het laatste wat je stuk wilt zien gaan! Ik heb er alle vertrouwen in dat Coos het wel aan elkaar ge-MacGyvered houdt tot in Brest. Alles bij elkaar wordt dit dus een oversteek om snel te vergeten bij de moules frites en een lekker wijntje. Houdt jullie taai en behouden aankomst!
groet, Michael en Ilona