Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







dinsdag 5 juli 2011

Onderweg naar Bretagne (4)

Halverwege de ochtend van dag 4 hebben we het grootzeil 3x gereefd en varen we met een puntje fok. Gelukkig is deze zeilvoering niet lang nodig; als de zon rond het middaguur doorbreekt, neemt ook de wind wat af. De wereld ziet er -na al die grijze dagen- opeens een stuk vriendelijker uit.
Overdag halen Coos en ik om beurten wat gemiste slaap in. Tico en Sil vermaken zich in die tijd met de DS en 's middags doen we zelfs een uurtje school. Daarna slaan de jongens aan het knutselen. Kortom, we hebben vandaag geen kind aan ze.
In Horta heb ik 14 podcasts (afleveringen) "Met het oog op morgen" gedownload; ik zit middenin in de reality soap "help Griekenland de zomer door" en Marianne Thiemes (Partij voor de Dieren) stokpaardje "wel/niet verdoofd ritueel slachten". Prima afleiding tijdens een nachtwacht.
Inmiddels wordt het voorzichtig licht en trekt er weer een dikke grijze wolk over ons heen ... Waar zijn die zonnige dagen?
Nog af te leggen afstand (05.30 uur): 648 mijl

Geen opmerkingen: