Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zaterdag 16 juli 2011

Aankomst in Guernsey!

Op donderdagochtend (14/7) verlaten we in alle vroegte de marina van Brest. Met stroom mee varen we de Rade van Brest uit richting Canal du Four waar we ook stroom mee hebben. Er staat een zuchtje wind en dat is voor ons net genoeg om op grootzeil en gennaker langs de ruige West-Bretonse kust te glijden. ’s Avonds verandert het dunne zonnetje in een mooie maan. Wat een licht in die donkere nacht! Ik realiseer me eens te meer hoe plezierig zo’n schijnwerper is. Heel anders dan tijdens onze laatste oversteek van de Azoren naar Brest; toen was het zonder maan en met dikke bewolking echt heel donker.
Helaas kakt de wind halverwege de nacht helemaal in en gaat 1 motor aan. Vrijdagochtend rond 08.00 uur varen de haven van St. Peter Port binnen. Nadat we de dieseltanks hebben volgegooid, maakt de buitengewoon beleefde marina-medewerker een ligplaats in de marina vrij voor ons. Als we gaan aanleggen, hoor ik opeens een bekende stem vanaf de steiger. Pas daarna herken ik het gezicht: Marga van de EMMA. De EMMA (Bart, Marga en zoontje Axel) hebben we een jaar geleden voor het eerst (en tegelijk voor het laatst) ontmoet in La Coruna en Portosin. Wat een toeval en wat een gezelligheid! We hebben een hoop bij te praten en daar hebben we de komende dagen alle tijd voor. Er is slecht weer op komst, regen en harde wind, dus we blijven hier wel even.

Geen opmerkingen: