Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zaterdag 9 juli 2011

Onderweg naar Bretagne (9)

Niets zo saai als je met een zeilboot moet motoren en dat is wat we –net als gisteren- op dag 9 doen .... motoren. Van de nacht in de dag in de nacht. En het gaat zo langzaam op de motor ... we  fantaseren over andere schroeven, MaxProps, waarmee je veel sneller kunt gaan op de motor. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Enfin, wij hebben ze niet en moeten genoegen nemen met een gemiddelde van 5knopen. En er staat zo'n prachtig rustig zeilwindje...

Welnu, we bezien er maar vooral de voordelen van, zoals daar is warm water in de boiler. We gaan allemaal lekker douchen; de hele boot ruikt naar Rituals. Douchen blijft zo intens genieten als je het een heel aantal dagen niet gedaan hebt. Verder kijken we voor ons doen veel films (filmtip: Frost/Nixon, over het beroemde TV-interview met Nixon na Watergate).

Ook al is het nu nog stikdonker, we hebben land in zicht: vuurtorenverlichting, rode en groene lichten van de markeertonnen en ander landlicht. Verder ruiken we het land: de geur van mosselen, de zilte lucht van eb en vloed en een vleugje industrie.

Bij het ochtendgloren komen we aan in de marina in Brest.

To be continued!

Nog af te leggen afstand (02.30 uur): 14 mijl

 

Geen opmerkingen: