Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







donderdag 7 juli 2011

Onderweg naar Bretagne (6)

Weinig spannends te melden over dag 6. Buiten is er dikke bewolking, af en toe zon, hoge zee en een stevige wind. Binnen hebben we het gezien de omstandigheden redelijk comfortabel; ons leven speelt zich afwisselend af op de bank of in bed. Niemand is ziek en we eten, net als altijd, 2-3 maaltijden per dag. 's Ochtends bakken Coos en Sil een grote stapel pannenkoeken. Dit is ontbijt en lunch tegelijk. 's Avonds eten we pasta met kip. Deze koolhydratenrijke maaltijden ten spijt, denk ik dat Coos en ik de afgelopen dagen wel een paar kilo zijn kwijtgeraakt ...dit is vooral zichtbaar aan de ingevallen wangetjes in ons gezicht. Nee, zo'n zware oversteek maakt ons niet knapper of jeugdiger, haha. Straks in Bretagne maar flink veel crepes en moules et frites eten.
Het radionetje vindt nog steeds 2x per dag plaats: we wisselen posities uit en Coos verzorgt voor Moonrise en Gateway weerberichten op maat. De netjes worden kort gehouden bij de Moonrise want zij moeten sturen als ze zenden- en sturen met dit weer is nat
's Nachts daalt de buitentemperatuur naar 14,5 graden. Binnen is het dan op enig moment ook niet warmer dan 18 graden, brrr. Kachel aan Overdag, als de zon haar stralen een paar uur op ons schijnt, warmt het lekker op en is het binnen snel een comfortabele 24 graden.
To be continued!
Nog af te leggen afstand (06.30 uur): 383 mijl

Geen opmerkingen: