Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







donderdag 19 mei 2011

Op weg naar Bermuda - 3

18/5: gedurende de avond en de nacht gaat de motor af en aan bij, maar het merendeel van de donkere uren kunnen we gelukkig zeilen alhoewel het wel iets minder snel gaat als de dagen hiervoor. De zee is rustig en de uren kabbelen voorbij zonder noemenswaardige bijzonderheden.
Hardste wind: 18 knopen. Hoogste snelheid: 10 knopen. 2e 12 uur: 77 mijl.
19/5: overdag hebben we gemiddeld 15 knopen halve wind en het is aangenaam zeilen over een gladde oceaan.Dag 3 begint iedereen een beetje te leven en is het net de Hobbyfarm aan boord. Tico en Sil slaan aan het knutselen; diverse modellen papieren vliegtuigjes worden gevouwen en getest. Zelf ga ik aan het alternatief papier mache-en (sorry, leestekens doen het niet) rondom een ballon: zonder behangsellijm en kranten is dat nog een hele uitdaging. Met prittstift, tekenpapier en water blijkt het knap lastig en het is vooralsnog onduidelijk of ik over een geslaagd of mislukt project kan spreken.
Tegen de avond is er nog slechts een zuchtje wind vanuit oost-zuidoost. We rollen de gennaker in, trekken de fok erbij en motorzeilen in noordoostelijke richting. Nog zo'n 185 mijl te gaan.
Hardste wind: 16 knopen. Hoogste snelheid: 8 knopen. 1e 12 uur 78 mijl

Geen opmerkingen: