Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







dinsdag 17 mei 2011

Op weg naar Bermuda - 2

17/5: We zijn actief aan het zeilen. Oftewel, het optimale uit de boot halen zonder de factor "comfortabel" uit het oog te verliezen. Dat betekent de zeilvoering aanpassen aan de omstandigheden. De vuiligheid lijkt uit de lucht; we zien geen onheilspellende donderwolken meer en dat maakt het allemaal een stuk relaxter. We zeilen heerlijk snel en schieten geweldig op.

Hardste wind: 24 knopen. Hoogste snelheid: 11 knopen. 1e 12 uur: 100 mijl, 2e 12 uur 86 mijl !

18/5: De trend zet zich voort; ook vandaag gaat de gennaker uit (en soms weer in). Door al dat draaien aan de lieren en trekken aan de schoten, worden de bi- en triceps goed aan het werk gezet.

Tico zien we nauwelijks; hij is onder gedoken met een luisterboek, Harry Potter deel 7 (23,1 uur luisterplezier). Sil leest voor uit het haaienboek; hij kan zo een spreekbeurt houden over het leven in de oceaan. Ook maken we een begin met een 3Dpuzzel van 500 stukjes.
Rond etenstijd kakt de wind in en gaat er 1x 29pk Yanmar aan.

Hardste wind: 20 knopen. Hoogste snelheid: 11 knopen. 1e 12 uur 90 mijl.

Geen opmerkingen: