Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zaterdag 21 mei 2011

Aangekomen in Bermuda!

We zijn er!!
Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht komen we om 03.00 uur lokale tijd aan in St. George/Bermuda. We leggen aan bij de Customs en kunnen –midden in de nacht- direct inklaren. De dienstdoende officier wenst op dit tijdstip ook de kinderen aan zijn balie te zien, maar tot zijn stomme verbazing weigert Coos dat permanent; onze engeltjes liggen tenslotte op een dergelijk middernachtelijk tijdstip in een overheerlijke slaap. Het wordt een vervelende, doch beleefde, discussie en uit onvermogen dreigt de officier de politie er bij te halen. Helaas voor de officier is Coos in het geheel niet onder de indruk. Om de patstelling te doorbreken nodigt Coos de officier aan boord uit om te kinderen te bekijken (controleren), maar daar gaat hij niet op in. Uiteindelijk loopt alles met een sisser af, slapen Tico en Sil gewoon lekker door en gaan wij na het invullen en stempelen van alle formulieren en het betalen van de inklaringskosten even verderop voor anker. We slapen nog een paar uurtjes, tot 08.00 uur en dan begint de dag weer. De kinderen verrassen ons met een gedekte ontbijttafel. Wat een verwennerij!

Na het ontbijt gaan we richting tankstation; na 1,5 dag non-stop motoren is dat wel nodig. En daarna herenigen we ons met de Moonrise die we sinds december 2010 niet meer gezien hebben (maar wel mee in contact zijn gebleven). Zij hebben voor ons een –gratis- ligplek langs de kade geregeld. Het is een geweldig gezellig weerzien, temeer daar het vandaag (21/5) ook de verjaardag van hun Gijs is. De kinderen vinden het fantastisch om elkaar weer te zien en hebben direct dikke pret met elkaar.


To be continued!

Geen opmerkingen: