Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







dinsdag 14 december 2010

Dag 5, Another day... (dinsdag, 14 december, 11.00 uur)

De maandag begint met regen en windvlagen en daarna resteert bewolking en een flauw windje. De prachtige etmaalgemiddelden van de afgelopen dagen (175 mijl/24 uur) gaan we dit etmaal niet halen.
Ach, het is wel een dagje om een beetje uit te rusten en er gebeuren eigenlijk geen spannende dingen. Halverwege de dag veranderen we de zeilvoering: de wind komt iets ruimer in en aldus zetten we het grootzeil er weer bij.

Broodnieuws: ook Nico beheerst nu de techniek van de maken van witte bolletjes. Het succes zit 'm in het kneden: eerst samensmelten met je deeg wat daarna rijst tot grote hoogte.

Visnieuws: geen nieuws, geen beet, geen omega3-vetzuren voor onze hersenen.

De bootschool werkt op halve kracht: Coos gaat rekenen met de jongens. Verder legt Sil een brief met tekening voor Sinterklaas klaar ("Sint en Piet, vergeten jullie Seamotions niet?") en zingt hij voor het slapen gaan nog een Sinterklaasliedje. Verder is het ook voor de jongens vooral een "lummeldag".

Culinair hebben we niets te klagen, want 's avonds maakt Coos overheerlijke pizza. Elyn doet de eerste wacht (20.00 - 23.00 uur) en neemt het ssb-moment met de andere Nederlandse schepen voor haar rekening.

To be continued!!

Geen opmerkingen: