Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







woensdag 22 december 2010

Dag 12, er is er een jarig, hoera hoera, dat kun je we zien dat is Sil! (dinsdag

Vandaag vieren we de verjaardag van Sil. Hij is alweer 6 jaar geworden.

De kajuit is versierd met slingers en ballonnen, de kado's staan uitgestald en een pannenkoekenontbijt wordt verzorgd. Wat een feest! En net als bij het Sintfeest, werkt het weer goed mee. Een rustig windje, een rustige zee en een lekker zonnetje.

Na de pannenkoeken en de verjaardagsliederen kan met het uitpakken van de kado's begonnen worden. Het is al met al nog een behoorlijke verzameling verrassingen geworden want Elyn en Nico hebben uit Nederland e.e.a. meegenomen van dees en geen. Lego, een voorleesboek van De Kleine Kapitein, een Donald Duck, een SmartGame, een luisterCD, een prachige drakentekening en trekpop van Tico en leuke tekeningen en mooie zelfgeschreven brieven van vriendje Gijs A. en vriendin Lieve. En er is ook aan de grote broer van de jarige gedacht, voor Tico zit er ook een kleine kadoverrassing bij. Kortom, groot feest aan boord van SeaMotions.

's Middags volgt de volgende verrassing: een grote mahi-mahi (dorade) aan de vislijn. De grootste die we tot nu toe gevangen hebben, want het goudgele beest meest ruim 1 meter!! Het is wederom een hele klus om het beest aan boord te krijgen en aan boord te houden.
Dan, na een late lunch, weer een verrassing: verjaardagscake met slagroom! Of beter, slagroom met een stukje cake. Je kunt Sil niet blijer maken dan met slagroom!!

We hebben nog een verjaardagswens te vervullen voor Sil en dat is "cobben" op het strand (een Cobb is een soort van bbq). We zitten nu nog op zee, maar ijs en wederdienende hebben we morgenochtend "land in zicht" en laten we ergens in de loop van de dag (lokale tijd) ons anker vallen in de ankerbaai van Charlottevilles/Tobago. En als daar dan een mooi strand is, zullen we einde middag de Cobb opporren. We hebben in elk geval volop vis die we kunnen roosteren: er ligt nog wat tonijn in de vriezer en er is volop verse mahi-mahi.

De dag voor Sil's verjaardag hebben nog volop wind, hoge golven en veel regenbuien gehad. Het is heerlijk om met 8-10 knopen door het water te scheuren, maar de keerzijde is dat het ook heel inspannend is. Tegen de tijd dat de avond valt, mag het van dan altijd wel een tandje minder om weer even op adem te komen. Nou ja, het is nu een tandje rustiger en volgens de weersvoorspellingen blijft het de komende dagen zo rustig.

Aan boord kijkt inmiddels iedereen uit naar de aankomst op Tobago. Hoe zal het eiland er uit zien? Hoe zal de ankerbaai zijn? Kan ik daar mijn was laten doen (heel belangrijk voor mij, haha). Zal er internet zijn? Gaan we ook lekker uiteten: patatjes, biefstuk, ijs en mojito staan op vele verlanglijstjes. Over minder dan 24 uur weten we het. Een heerlijk vooruitzicht!

To be continued!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ooooh wow wat gaat dat snel!!!!
Sil nog van harte gefeliciteerd met je 6e verjaardag! Heel bijzonder zo op de Atlantic.

Mensen een behouden aankomst!! Ben stik jaloers.... Tobago..zucht!

Liefs Marlies