Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







maandag 13 december 2010

Dag 4, We zien ze vliegen ( maandag, 13 december 07.00 uur)

Zondagochtend (12/12) heeft het ontbijt enige vertraging. In de rand van de nacht worden we namelijk verrast met diverse squalls: donkere wolken waaruit regen valt en soms harde wind waait. Dit duurt nooit lang, maar vergt wel aandacht en oplettendheid.
Daarna kakt de wind in, terwijl de golven ongewijzigd hoog blijven, hetgeen een klappend grootzeil tot gevolg heeft. We strijken het grootzeil en gooien het vandaag over een andere boeg: met gennaker en fok, elk aan een kant en het roer recht op ons doel af. Ze noemen dit ook wel "vlinderen", "het melkmeisje" of "met olifantsoren varen". We speren weer over het water.
Inmiddels hebben we er 670 mijl opzitten van de ca. 2100 mijl.

De bemanning (Elyn en Nico) is inmiddels aardig ingeslingerd, vooralsnog zonder zeeziekte. Een prestatie, daar we toch niet over een gladde zee "glijden". Het slapen lijkt ook elke nacht wat beter te gaan, maar overdag ook een tukkie doen is onontbeerlijk.

Visnieuws: 1x BEET! Vandaag een kleine tonijn voor de lunch. Het lijkt alsof de vissen alleen in de ochtenduren willen bijten?! Verder zien we de hele dag door scholen vliegvissen over het wateroppervlakte scheren. Af en toe zien ze onze boot over het hoofd en nemen ze een duikvlucht over het dek of zelfs door de kuip. Gisternamiddag belandde er bijvoorbeeld eentje -tot onze verbazing en schrik- zowat in Nico's armen.

Broodnieuws: de witte bolletjes zijn een succes en houden we er in voor het ontbijt. De bereiding vergt wel enige tijd: van begin tot eind ca. 3 uur. Deeg kneden, deeg rijzen, deeg kneden, bolletjes rusten, bolletjes rijsen, bolletjes afbakken.

Sinterklaasnieuws: Coos heeft contact gehad met die goeie oude man en hij is ons niet vergeten! Gelukkig! Sinterklaas zit ook op zee en heeft eveneens hoge golven. Hij heeft ons beloofd zeker nog langs te komen, maar kan nog niet zeggen wanneer hij bij ons is.

To be continued!!

Geen opmerkingen: