Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







maandag 20 december 2010

Dag 11, zondag - rustdag (zondag 19 december 2010, 22.00 uur)

Zondag - rustdag gaat aan boord van SeaMotions maar gedeeltelijk op.

Rustdag, want geen school. Tico en Sil bouwen van Playmobil en LEGO, gezeten onder de kajuittafel, een heus pirateneiland. 's Middags hebben we bioscoopmiddag: de film Avatar en zelfgemaakt popcorn. Elyn leest zich een slag in de rondte en Nico verdiept zich in Donald Duck.

Geen rustdag als het gaat om bootsnelheid. De wind waait vandaag 15 - 20 knopen en de zee is behoorlijk hoog. Regelmatig surfen we met 10 knopen van de golven af. Heerlijk, want zo schiet het lekker op. Maar aan het eind van de dag heb ik het end in de bek van al die wind en al dat gesurf. En ik verlang naar rust en stilte.

Verder hebben we vandaag veel squalls (regenbuien) over ons heen gekregen: we verhuizen voortdurend van buiten naar binnen met ons hele hebben en houwen. 6 lijven in de kajuit doet de temperatuur binnen direct omhoog schieten en het voelt alsof we in een sauna zitten. Zodra het weer droog is, gaan ramen en deur weer open voor de nodige frisse lucht.

Voor de nacht hebben -uit voorzorg- we een 3e rif gestoken. De windverwachting is gelijk aan overdag, de swell eveneens even hoog. Met dit 3e rif hopen nu wat minder heftig te accelereren als er in een bui windstoten zitten, dan wel als we van een hoge golf afsurfen.

To be continued!Nogmaals voor alle Cmotions-medewerkers: een heerlijk kerstfeest toegewenst vanaf de SeaMotions.

To be continued!

Geen opmerkingen: