Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







dinsdag 3 augustus 2010

Wist je dat...

"Crabbing" dé nationale sport in de engelse kustplaatsjes is. Gezeten op de kademuur of op een steiger vind je hele families druk doende met krabvissen. Een touwtje met een stukje lood en een mini-waszakje waarin een stuk inktvis/makreel/spek. En dan maar in het water ermee en wachten tot de krab zich aan het netje heeft vastgeklampt. Het speciale doorzichtige emmertje (kunnen de toeschouwers goed zien of en hoeveel je er al gevangen hebt) vult zich en zodra de emmer vol is, dan maken alle krabben weer een vrije val in de rivier. Wij hebben ook wat uurtjes op kademuur van Dartmouth gezeten met een wat mager gevuld netje waar de krabben uiteindelijk te weinig houvast aan vonden om de gehele 6 meter omhoog gehesen te worden (het was net eb toen wij ons overgaven aan "crabbing"). De meesten haalden bij ons de emmer niet eens maar vielen na 4 meter ophijsen alweer terug in het water.

"Jeu de Boules" helemaal HOT is langs deze Zuid-Engelse kust deze zomer! Iedereen loopt met een netje/mandje gekleurde ballen. Bij gebrek aan jeul de boules-spel doen Coos, Tico en Sil op het strand aan het Oudhollandse "steenwerpen".

Sil op 31 juli 2010 zijn veterstrikdiploma heeft gehaald!! Na een paar keer goed oefenen op mijn hardloopschoenen en een proefexamen op 30 juli 2010 mocht hij afgelopen zaterdag 2 paar schoenen strikken. Hij heeft ons de links- en de rechtshandige techniek laten zien en hij is met vlag en wimpel geslaagd. Een volgende uitdaging is het klokkijkdiploma; in elk geval de hele en halve uren.

Tico en Sil elk bijna hun 114 Nintendo-punten bij elkaar gespaard hebben. Als ze deze punten hebben, dan krijgen ze elk hun eigen Nintendo.
Hoe kunnen ze sparen? Door klusjes te doen: tafel dekken/afruimen, helpen met landvasten en boeien, broodkruimels van vloer vegen, vuilnis wegbrengen e.d.. Maar ook door: goed samen te spelen, samen te werken en aardig voor/met elkaar te zijn.
We hebben met z'n allen plezier in het punten sparen. De kinderen omdat ze er iets heel leuks mee kunnen verdienen. En voor ons is het een hulpmiddel om "goed gedrag" van de jongens expliciet te benoemen en te belonen. Elke dag (bij ontbijt of na het avondeten) wordt de stand door Coos met de kinderen bijgewerkt. Na het bereiken van de 114 punten, houdt het sparen niet op. Met de punten die ze doorsparen, kunnen ze (extra) Nintendo-tijd bij elkaar sprokkelen.

Sinds ons vertrek op 11 juli jl. Coos elk avondmaal klaargemaakt heeft (buiten de keren dat we zijn gaan uiteten). Wat één luxe om niet meer te "moeten" koken!! Mijn tegenprestatie is het doen van de afwas.

Geen opmerkingen: