Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







woensdag 30 maart 2011

Woensdag - wasdag!

Woensdag – Wasdag!!

En dus vertrekken wij vanochtend met 2 volle boodschappentassen met vuile was richting het thuis van Jolanda (en huis van Ben en Riny) aan de Kaya Mazurka, alwaar wij ongebreideld gebruik mogen maken van wasmachine en draadloos internet (Jolanda, dank je wel! We zijn hier heel blij mee!). In het huisje zijn de taken al snel verdeeld. Tico duikt achter zijn laptop en kan voor het eerst sinds tijden weer eens volop Hyves-en (schrijf je dat zo?) met klasgenoten uit Nederland. Coos duikt achter de andere laptop en stoeit wat met weerberichten, apps voor de iPhone en we skypen met de Seaquest en Elyn. Sil gaat oefenen op de ripstick (bij ons heet dat een waveboard) en ik? Ik doe de was. En ik maak van de gelegenheid gebruik om eens wat foto’s van het huis aan de Kaya Mazurka te maken. Deze foto’s staan nu online, toegevoegd in het webalbum Bonaire!

 

Halverwege de middag gaan we met schone en zo goed als droge was richting Pink Beach om te gaan snorkelen. We moeten een flink eind zwemmen om bij de “drop off” te komen. Daar zien we vooral veel kleine, gekleurde vissen en wat waaierachtig koraal, maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het niet spectaculair is. Sil doet ondertussen “research” in de kleine plasjes op het droge rif. Hij vangt in een glazen (doperwten)potje een zandvisje en probeert vervolgens ook nog een vriendje te vangen. Later ontdekken Tico en Sil een kleine moreen in zo’n klein plasje op het droge rif. Hoe klein of groot een moreen ook is, als hij zijn kop uit zijn hol steekt, doet hij dat met de bek dreigend open. Tico peutert met zijn “swiss army knife” een slak uit een schelpje en jawel, daarvoor wil het moreentje wel iets verder uit zijn hol komen. Leuk hoor, de wondere onderwaterwereld.

 

Kijk en geniet van de foto’s!

 

 

Geen opmerkingen: