Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







maandag 26 juli 2010

Wist je dat ....

Beachy Head het laatste stuk van de White Cliffs is en dé plek waar Engeland’s meeste zelfmoorden plaatsvinden.

Langs de engelse zuidkust de wind veelvuldig uit het zuidwesten waait: lastig als je zuidwestwaarts vaart …

Je geweldig kunt hardlopen bij Studland: een rondje hill up naar Old Harry’s Rocks, rotskust –nog steeds hill up- rechts volgen. Na 45 minuten wederom rechts aanhouden en via een grindpad steil omlaag (lekker zwaar voor de knieën). In het dorpje Studland links aanhouden, bij Middle Beach rechtsaf het kustpad op, langs Manor House, langs de bunkers terug naar South Beach. Afstand: 9 km.

De streek Dorset werkelijk prachtig is: heuvelachtige natuur, schitterende en spannende kustwandelpaden en volop karakteristieke engelse landhuizen.
Coos, samen met een engelse zeiler, een onbemande 40ft Beneteau wiens anker was gaan krabben op een paar meter na gered heeft van aan de grond (op de rotsen) lopen.

Coos een kleine makreel heeft gevangen, waar we van gesmuld hebben, nadat ie gerookt/geroosterd was op de Cobb.

De fok bij een aan-de-windse koers naar beneden is gekomen: de knoop van de val (bovenin de mast) was er uit geschoten.

Martine boven in de mast is gehesen om val van de fok weer door de mast te halen (ca. 20 meter boven zeespiegel!).

Obesitas een serieus groot probleem is/wordt in Engeland. De hoeveelheid te dikke –ongezonde- mensen (man/vrouw, jong/oud, groot/klein) als gevolg van ongezonde eetgewoonten, is schrikbarend! (NB: Coos en ik zijn de eerste welvaartskilo's al kwijt!)

Wij soms met een enorme Wifi-piemel op het dek staan om een onbeveiligd netwerk op te pikken om te kunnen internetten (bijv. als we voor anker liggen voor dorpje).

Martine, de grootste koukleum van het gezin, als eerste en vooralsnog enige gezwommen heeft in open zee!

1 opmerking:

Michael zei

haha mooi filmpje, ruim 9 knopen schiet lekker op, ik ga verder sparen voor een catamaran :). Martine, hulde voor de fokkenval actie, 20 meter hoog op open water is HOOG. veel plezier, goede vaart!
gr. Michael en Ilona