Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zaterdag 20 november 2010

60 uur op zee

Zaterdag, 20 november 2010, 02.00 uur. Ik sta op wacht. De hemel is helder en de maan schijnt er lustig op los.

Gisternacht is prima verlopen. Nog immer op natuurlijke kracht worden wij voortbewogen: door de wind. Evenals de dag ervoor trekt de wind in de ochtend wat aan en als een slee glijden wij heuvel af naar onze bestemming. We varen voortdurend tussen de 7 - 10 knopen snelheid, met af en toe een surf van de golven af waarbij de snelheid oploopt tot 12-13 knopen. Bij het ochtendgloren brengt Coos de vislijnen weer uit. Het versgebakken brood smaakt, hoewel iets minder gerezen dan gehoopt, prima.

Wat brengt de dag ons vandaag?
School! Samen met Sil visualiseren we de af te leggen afstand middels een lijn met de getallen 0 tot 750 mijl. Elke dag kijken we op ons log hoeveel mijl we inmiddels hebben afgelegd en die dagelijkse tussenstand kleurt Sil in op de lijn. Jawel, onze 5-jarige student gaat direct aan de slag met honderdtallen. Tico doet wat sudoku's en gaat tekenen: een zelfbedacht stripverhaal. Morgen gaat hij ons het resultaat laten zien.
Eten! De lunch bestaat uit overheerlijke tosti ham/kaas, gemaakt door onze tosti-specialist Tico! Dat kan hij als de beste. Terwijl we de laatste hap wegkauwen, krijgen we aan bakboord bezoek van een groepje dolfijnen. Ze zwemmen, duiken, slingeren, wavesurfen dat het een lieve lust is en wij vermaken ons opperbest met kijken ernaar. Hier kan geen Dolfinarium tegen op. 's Avonds eten we homemade bami en na het ritueel van afwassen, sterren kijken en tandenpoetsen ligt iedereen, behalve Coos, voor 21.00 uur in bed. Zo dadelijk wordt er een broodje gekneed en daarna breekt weer een nieuwe dag aan boord van de SeaMotions aan . PS: helaas geen vis gevangen.

2 opmerkingen:

zusje zei

Heyyyy "ver-weg" zeilers (Nu voelt het als echt ver weg vind ik..oooh joh wat gaan jullie hard! 14 knopen en de volgende dag tussen de 7 en 10 knopen. Lekker joh! Tís bijna te snel om vis te vangen..en wat bijzonder dat je kunt mailen tijdens het zeilen. Techniek staat
voor niets.
Gomera hotel jardin Tucine klopte idd! Mooi daar! ook om te duiken.
Nou kanjers rustige snelle oversteek. In gedachte varen we stukje mee!
Liefs Ernst Jinke Yasmin Marlies

Michael en Ilona zei

Kijk, snelheid omlaag en gelijk een enorme mahi mahi gevangen. Die vissen houden jullie anders niet bij... Succes met de laatste loodjes!