Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







vrijdag 25 juni 2010

Prikken en medicatie

Afgelopen dinsdagochtend op "vaccinatie-consult" geweest bij de GGD en nu 4 inentingsboekjes en diverse vaccinaties rijker.

Tico is geprikt voor (tegen?) Hep A+ B en Gele Koorts en hij moet na terugkomst nog een herhalingsvaccinatie Hep A + B halen.

Sil is geprikt voor Hep A en Gele Koorts; Hep B was al in zijn vaccinatieprogramma vanuit het consultatiebureau opgenomen.

En wij? Wij zijn geprikt voor (tegen?) Hep A, Gele Koorts en DTP. Verder hebben we 4 malariarecepten meegekregen.
En dit alles met name omdat we Senegal en Gambia aan willen doen en daar de "gevaarlijkste" muggen rond vliegen.

Bijzonder (vervelend) trouwens: dat zo'n klein beestje zoveel leed kán veroorzaken?!

Deze week ook het wensenlijstje voor wat betreft de medicijnen met de huisarts doorgenomen en vervolgens de gang naar de apotheek gemaakt. Het is vooral wat antibiotica wat we preventief meenemen: bijv. igv ooginfectie, oorinfectie, bronchitis, kaak/kiesontsteking o.i.d.. En daarnaast nemen we natuurlijk wat medicatie mee die zonder recept te verkrijgen is, zoals paracetamol, ORS, Norrit, Calendulanzalf, Arniflorzalf, neusspray, Deet, zonnebrand, e.d..

2 opmerkingen:

zusje zei

Die jongens van jou geven op de foto geen krimp..kanjers!

Denk aan jullie!

Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Liefs Marlies

Coos en Martine zei

Stoer hè?! Met onbevangen nieuwsgierigheid ondergingen ze de vaccinaties.