Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







donderdag 2 juni 2011

Vertrek naar de Azoren!

Donderdag 2 juni 2011: we gaan vertrekken richting de Azoren. De windvoorspelling ziet er voor de komende 5-6 dagen gunstig uit met wind uit het westen, noordwesten, zuidwesten. En voor daarna is het koffiedik kijken. We hebben zo’n 1700-1800 mijl voor de boeg. Het plan is aan te koersen op het eilandje Flores, maar het kan ook Faial (Horta) worden. Onderweg zullen we weerberichten ophalen via de ssb (korte golf zender) en we luisteren naar weerrouter Herb. Op ons weblog kun je via “waar zijn we nu?” dagelijks kijken waar we ons op die grote blauwe plas bevinden en wat onze voortgang is. Ook zullen we proberen elke dag het weblog qua tekst te updaten.

Blijf vooral berichtjes en/of reacties mailen; dat is voor ons na aankomst op de Azoren hartstikke leuk om te lezen (over zo’n 14 dagen).

PS: Weet je waarom Bermuda Bermuda heet? Het is lang geleden in kaart gebracht door een Spanjaard genaamd Bermudez.
PPS: En weet je wat de nationale (business) kledingcode voor m.n. heren op dit eiland is is: overhemd, stropdas, soms colbert, BERMUDA en kousen. Keurig netjes.

1 opmerking:

Michael en Ilona zei

Goede vaart! We duimen voor wind uit de goede hoek en zo'n lekkere kalme deining die ze in de boekjes beloven..... Ben benieuwd of jullie na 2 weken net zo'n hekel aan de stem van Herb hebben als Ilona had :). Zet hem op en succes met het schilderen in Horta! Niet over die van de Catch-22 heen schilderen aub!