Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







vrijdag 3 juni 2011

Op weg naar de Azoren (1

De 1e dag en de 1e nacht verloopt alles heel rustig en soepel. Vanaf het moment dat we via Town Cut, de in-/uitgang bij St. George, het ruime sop kiezen, kunnen we zeilen. Het waait niet hard, zuidwest 8-10 knopen (schijnbaar) en onder vol tuig, grootzeil en gennaker, en gaan we toch zo'n 5-6 knopen. En we zitten exact op de koerslijn, oftewel we gaan vooralsnog in een rechte lijn naar onze bestemming. We hebben stroom mee, dit voordeel varieert van 0,5-1 knoop.
Om 12.00 uur utc (09.00 uur lokale tijd) en 24.00 uur utc (21.00 lokale tijd) hebben we ons radionetje op de ssb (frequentie 7192) met als "voorganger" een immer enthousiaste Marcel (Moonrise). Met een aantal schepen wisselen we posities en nog te leggen afstand uit en ook komt de laatste weerkaartjes ter sprake.
De vooruitzichten voor de komende 5 dagen zien er gunstig uit: wind -al dan niet schuin- in de rug.
Nog af te leggen afstand (om 04.00 uur lokale tijd): 1600 mijl

Geen opmerkingen: