Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zondag 12 juni 2011

Op weg naar de Azoren (10)

Het is Do-Re-Mi-Fa-So-La-Ti-Do dag want we hebben muziek van de Sound of Music in onze iTunes gevonden. Julie Andrews' onbegrensde vrolijkheid werkt aanstekelijk. We blaten de hele ochtend blij mee en spelen de kinderen leren de noten te spelen op onze speelgoed piano. Herinneringen van kerst 2009 komen terug: toen reden we in een halve meter sneeuw over de A2 naar Kaatsheuvel voor een weekendje Winter-Efteling, inclusief musical The Sound of Music. De musical was hartstikke leuk en de positieve energie rolde als een tsunami over ons heen. In een volgend leven wil ik misschien wel terugkomen als musicalster. Het is vast heel hard werken en afzien, maar het moet toch ook geweldig zijn om onderdeel te zijn van zo'n blije energieboost?
De wind op de Atlantische Oceaan ter hoogte van 35N en 41W heeft vandaag niet zo'n energie; de motor moet een groot deel van de dag bij. We doen er ons voordeel mee: motor aan betekent onbeperkt stroom. Dus de watermaker gaat aan en de laptops kunnen in de stroom. Op Dell1 (mijn laptop) ruimen we de bijna volle harde schijf op, zodat er wat ruimte ontstaat. En op Dell2 (Tico's laptop) zijn Tico en Sil om-de-beurt druk met schoolpakket Ambrasoft: eerst reken- en taaloefeningen doen om "Robbie's" verdienen en daarna Robbie-spelletjes spelen.
Verder hebben we enorm trek in verse tonijn of dorade. De vislijnen hangen al dagen in het water maar nog immer zonder succes. Van de andere boten horen we ook weinig vissuccessen. De Vivente vangt met zijn sleeplijn vooral meeuw. Patrick heeft al 3x een meeuw van zijn haak moeten halen en uit zijn vislijn moeten ontwarren; schijnt een bloederig klusje te zijn ....
Het weer houdt zich fantastisch. Geen onweer meer, zon, mooie zee en de vooruitzichten tot en met aankomst zijn prima. Nog af te leggen afstand (om 05.00 uur lokale tijd): 479 mijl

1 opmerking:

Rianne zei

Hoihoi,
altijd leuk om jullie oversteken van dag tot dag te volgen! Zowel de relaxte als de 'beetje spannend' stukken;) Gelukkig heb je de Sound of Music nog! Dat is inderdaad heerlijk vrolijke muziek!
Succes met het laatste deel van jullie oversteek naar de Azoren, daar schijnt het prachtig te zijn!
Groetjes Rianne