Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







vrijdag 17 juni 2011

AANGEKOMEN!!

Ach, iedereen weet het natuurlijk al, maar we zijn aangekomen. Bij het ochtendgloren op woensdag 15 juni rijst van ruime afstand een enorme berg uit het water. Dichterbij zien we diepgroene, steile hellingen en zwarte rotsen. Flores, back in vulcanic country! Een paar mijl bij de haven vandaan horen we een enorm harde bonk onder de stuurboorddrijver. Oh god, nee toch, geen slapende walvis die door ons wreed uit zijn slaap wordt gewekt?! Mijn hart staat stil als "het" nog 3 keer fors bonkt. We hangen allebei over de zeerailing en zien dan de oorzaak van het gebonk. Geen walvis (gelukkig!) maar wel een enorme dikke, lange boomstam.... Gelukkig geen schade; de skeg die voor de propeller en het roer zit, heeft de klappen opgevangen. Welnu, dit kunnen we dan ook weer bijschrijven in ons rijtje "ervaringen" ....zucht...

Om 06.00 uur sturen we de boot om de enorme breakwater van Porto das Lajes heen en zien we de nieuwe jachthaven liggen. Of beter ... jachthaventje. En dan zijn we opeens wel een beetje groot als catamaran. We leggen in eerste instantie langszij een vriendelijke Fransman aan. We hebben een ander plekje op het oog, maar daarvoor moeten eerst een paar boten een klein stukje opschuiven. Coos maakt met de betreffende kapiteins een praatje en een paar uur later liggen we langszij een gloednieuwe steiger. De nieuwe stroompalen en watertappunten op de steiger glimmen ons tegemoet, maar deze jachthaven is nog zo nieuw en officieel nog niet in gebruik dat deze faciliteiten nog niet werken. Dat is jammer, maar niet onoverkomelijk. Er hoeft nog niet betaald hoeft te worden voor een ligplaats omdat de jachthaven -ondanks dat het bijna vol is- officieel nog niet in gebruik is. En, er is een goede -gratis- wifiverbinding! Hier is het vast goed toeven de komende dagen. To be continued!
PS: de foto's van de oversteek staan online. Zie rechterkader!

Geen opmerkingen: