Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







dinsdag 7 juni 2011

Op weg naar de Azoren (5)

In de ochtend van dag 5 halen we hoopvol een nieuw weerkaartje op. En dan volgt een grote tegenvaller. De "draak" is in volle glorie terug! Als we dit nieuws om 09.00 uur delen op het radionetje (waar nu ook de Engelse boten Angel Louise en de Sarah op aangehaakt zijn) is iedereen er stil van.
Desalniettemin besluiten wij het alternatieve drijfanker binnen te halen en de fok uit te rollen. Er staat zo'n 20 knopen west-zuidwesten wind (in de rug) en we willen gewoon lekker zeilen i.p.v. dobberen. Met deze wind bouwt de zee zich op en wordt dobberen best oncomfortabel. En door te gaan zeilen, kunnen we ook de achterstand op de Moonrise en de Vivente inlopen. Als we later deze week, i.v.m. die "draak", alsnog vol op de rem moeten, dan maar met z'n allen bij elkaar.
Op weg naar het volgende weerbericht, 5 uur Herb, was ik mijn haren, doen we een beetje school, ontwerpen we ons droomhuis en eten we zoete maiskolf als lunch.
Om half 5 uur is het Herb-tijd en zitten we aan de ssb gekluisterd met notitieblok bij de hand. Tico en Sil zijn geinstrueerd vooral muisstil te zijn. Gaat Herb verlossende woorden spreken? Geven zijn verschillende weermodellen meer zekerheid over de plannen van "de draak"? De ontvangst is matig maar we kunnen 'm net aan horen als ie verteld dat "de draak" gestopt gaat worden door een hogedrukgebied bij Bermuda. Oftewel, we kunnen weer vol gas vooruit richting onze bestemming. Dat laten we ons geen 2x zeggen: we zetten de gennaker erbij en vlinderen de heldere avond in.
Nog af te leggen afstand (om 04.00 uur lokale tijd): 1197 mijl

1 opmerking:

Anoniem zei

Ontwerpen ons droomhuis ????. Is dit het volgende project ? Ik ben benieuwd. Het oude huis staat er nog goed bij hoor, afgezien van het braakliggend terrein naast jullie stulpje.

Groetjes vanuit de rand van Heiloo en sterkte met jullie tocht naar de Azoren....
Bas