Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







maandag 13 juni 2011

Op weg naar de Azoren (11)

Zondag, dag 11. De wind pikt weer op. Eerst op grootzeil en gennaker en 's avonds/'s nachts op grootzeil en fok. En zo komen we steeds een stukje dichter bij onze bestemming, Flores. De stroom helpt ook een handje; we hebben 0,5-1,5 knoop stroom mee
Wederom geen verse vis en dus eten we 's avonds wraps met gehakt, bonen en tomaat en kool.Geen idee of het een met het ander te maken heeft, maar we hebben ook al dagen geen vogels gezien?! Wel zijn we gisteren en eergisteren begroet door grote groepen dolfijnen. En dat blijft magisch en speciaal. We hopen nog walvissen te zien te krijgen, van een afstandje welteverstaan. De Azoren zijn bekende walvisgronden. We hebben ons in elk geval al ingelezen in de verschillende soorten walvissen en weten nu alles over spuitgaten, neusgaten, ogen en oren. Wist je dat walvissen inademen via hun neusgaten die vlak achter de ogen zitten en uitademen via het spuitgat? En dat moederwalvissen hun kalf zogen door de melk vlak onder de oppervlakte in de mond van het kalf te spuiten? Walvissen hebben nl. geen lippen en kunnen dus niet zuigen.
Trouwens, de "bug" in ons mailprogramma om weerberichten op te vragen en te ontvangen is opgelost. De systemoperator van dit systeem (Winlink) heeft het corrupte file van de server verwijderd. Elk nadeel heeft zijn voordeel: door deze "bug" was Coos genoodzaakt een bypass te organiseren en nu hebben we, mocht het nog eens voorkomen, een back-up direct klaar.
Nog af te leggen afstand (om 05.00 uur lokale tijd): 314 mijl

Geen opmerkingen: