Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







donderdag 25 juli 2013

SeaMotions gaat bijna met vakantie!

De eerste week van juli begint de zon te schijnen en lijkt het in Nederland heus zomer te worden. Het enige dat Tico deze week op school te doen staat, is boeken inleveren en zijn rapport ophalen. Op het VWO-Extra krijg je 2 rapporten: een cijferrapport, hetgeen een weergave is van alle PW's, PO's en SO's. En een intelligentierapport, een beschrijving hoe de leerkrachten aan de hand van de meervoudige intelligenties je kind zien werken en ontwikkelen. Dát laatste is in elk geval heel leuk, verrassend en tegelijkertijd bevestigend om te lezen. 
Sil's laatste dagen in groep 5 worden voornamelijk gevuld met spelletjes doen, opruimen en een playbackshow. Op de allerlaatste schooldag komt ook hij trots thuis met een mooi rapport. Tico en Sil kunnen vakantie gaan vieren en vol vertrouwen het volgende schooljaar tegemoet zien.

Voor ons is deze 1e week van juli hard doorwerken. Want "met vakantie gaan" is nog geen sinecure. Het huis "moet" schoon, de wasmand "moet" leeg, het werk moet af, de boodschappen gedaan, de LEGO van de vloer, de ijskast leeg (gegeten), de kleding bij elkaar gezocht (4 seizoenen mee, want op een boot is het maar het beste om op elk weertype voorbereid te zijn), voldoende leeswerk bij elkaar verzamelen ("crisis"tip voor de niet-Ereader: ga eens shoppen bij de Kringloop; je komt verrassend goede titels voor weinig tegen), alle oplaadsnoeren opsnorren, alle standby-apparaten (TV, stereo, andere stekkerdozen) uitschakelen, links en rechts nog even koffie drinken ter inluiding van het zomerreces en nog veel, veel meer. Kortom, met vakantie gaan is best stressvol.

Maar ... tegenover die huis-tuin-keuken "stress" staat het vooruitzicht van het ruime sop kiezen, leuke haventjes aan doen, idyllische ankerplekken ontdekken, vis vangen, brood bakken, saté roosteren, magische zonsondergangen aanschouwen, spelletjes doen, eindeloos lezen en mijmerend over het water staren. En dat alles in een heel relaxed tempo.

We zijn er bijna...

Geen opmerkingen: