Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zaterdag 8 mei 2010

Herfst in mei...

Vandaag, 8 mei 2010, zijn we vanuit onze thuishaven Andijk naar Den Oever gevaren. Zwaar bewolkt, 10 graden, NO-3-4, niet de meest ideale omstandigheden om eens "lekker" te gaan zeilen. Onderweg, in de motregen, hebben we de nieuwe huik bevestigd; het nieuwe grootzeil (mooi!) mag in een nieuw jasje slapen. Morgenochtend vroeg gaan we door de sluizen en vervolgens met het tij mee richting Den Helder. Onze eindbestemming aldaar is "onder" de kraan bij werf Teerenstra alwaar onze boot de komende week uit het water gaat om wat werk aan het onderwaterschip te kunnen doen (lees: Coos hijst zich in een overal en gaat lekker met 2 bussen antifouling in de weer, kleur blauw). Het parkeren onder de kraan wordt nog even spannend; deze is 7,50 meter breed. Onze boot is 7.00 meter. Dat moet dus net kunnen.
Hopelijk hebben we het Pinksterweekend beter, aangenamer, warmer weer. Dan varen we de boot, via een weekendstop Texel, weer terug naar Andijk.

1 opmerking:

geawortelboer@planet.nl zei

Hallo Martine,

Las ik in de Zeilen dat jullie weer een rondje gaan maken. Helemaal geweldig. Volgens mij had ik 2 jaar terug ook een bericht in de Zeilen zien staan dat jullie de catamaran hebben overgezeild van ? naar Nederland, klopt dat? Wanneer gaan jullie dit jaar vertrekken? We gaan jullie zeker weer volgen. In 2009 zijn jullie naar Scandinaviƫ gezeild zag ik in het filmpje. Wij hebben dat jaar ook een zeiltrip gemaakt naar Noorwegen, Zweden en zijn via Denemarken teruggezeild. De laatste vier jaar maken wij elke zomer een zeiltrip van 8 tot 9 weken. Dat bevalt ons erg goed en hebben op deze manier al heel wat mooie plekjes gezien en ervaren. Voor onze familie, vrienden en belangstellenden doen wij hiervan verslag op een weblog. Ook hebben we mooie plannen voor onze toekomst. Jullie heel veel succes met de voorbereiding. Wellicht komen we elkaar nog eens tegen in de een van de mooie plekjes op het IJsselmeer of daarbuiten. Als ik een grote 'cat' zie zal ik zeker gaan kijken of jullie het zijn.

Het Pinksterweekend wordt het mooi weer, zeggen ze. Dat wordt dan genieten op Texel.

Groetjes aan jullie allen,
Gea en Wim Wortelboer