Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







donderdag 14 april 2011

Laatste dag op Bonaire!

Zondag is onze laatste dag op Bonaire. In de ochtend hijsen we Tico in de mast om de zalingen en de verstaging te ontdoen van een dikke laag, bruin Bonaire-stof. Zonder enige vorm van hoogtevrees hangt hij met in elke hand een dweiltje minstens 20 meter boven dekniveau. We zwemmen daarna het zweet van ons lijf; ik doe voor een laatste keer mijn baantjes in mijn “zwembad”. ’s Middags komt Johan met zijn gezin gedag zeggen en natuurlijk Hobbie ophalen. Tico en Sil zijn blij met een nieuwe voorraad National Geographics Junior; een ruil met de collectie van Linde en Yorick. We krijgen als afscheidskado ook nog 3 djuku’s, ook wel geluksnoten, grote zwarte noten die er uit zien als koeienogen en via de zee aanspoelen. We zijn hier heel blij mee, ze gaan ons vast geluk brengen. Deze geluksnoten kun je soms vinden bij Playa Grandi, maar bleken helaas onvindbaar de afgelopen weken dat wij op Bonaire zijn geweest.

We klaren uit bij Douane en Immigratie en gaan dan met Johan, Esther en kids eten bij Bobbejans, een lokale eetgelegenheid waar je overheerlijke spareribs en sate kunt eten. Heerlijk en erg gezellig! En dan is het tijd van afscheid nemen, hoewel… We zeggen gedag en tot een volgende keer, want dat wij nog eens terugkomen op Bonaire is wat ons betreft zeker.

Maandagochtend zijn we op het gebruikelijke tijdstip van half 7 wakker en om half 8 gaan de trossen los en verlaten we de rede van Bonaire. Op naar het volgende avontuur dat heet Dominicaanse Republiek. Daarvoor moeten we nog wel “even” de Caribische Zee oversteken ….

Geen opmerkingen: