Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







woensdag 6 april 2011

Klusjes hier - klusjes daar!

Het waait onverminderd hard op de Caribische Zee. De weerkaarten laten nog niet het ideale of bijna-ideale weerplaatje zien, helaas. Als de wind rondom Bonaire gaat liggen, waait het weer hard in het noordelijk deel van de Caribische Zeeen andersom. En dit is allemaal niet zo lastig als het wind in de rug zou zijn. Maar de wind waait nog steeds te hard uit noordoostelijke richting. En dat betekent dat we pal tegen windkracht 5-6 en bijbehorende zee en zijwaartse stroom moeten opboksen. Theoretisch niet onmogelijk, maar verre van comfortabel voor bemanning en schip.
Als de seizoenen zich nu een beetje aan de afspraken houden, gaat –theoretisch- vanaf 1 april de heersende wind in kracht afnemen en qua richting naar het oosten/zuidoosten draaien. Welnu, het is inmiddels 6 april ….(vertraging … het lijkt NS de wel).
Long story short: we vertrekken nog niet richting Dominicaanse Republiek.

Nu we in de “wachtstand” staan, hebben we elke dag wel even tijd voor een klusje. Een aantal kitranden in de kuip en badkamer is van nieuwe, frisse kit voorzien. De bijboot is van onder, van boven, van binnen gepoetst en gewassen. De was is weer gedaan (helaas heeft een roze tas afgegeven en zijn al Coos’ shirts nu zachtroze ….oeps). De saildrive-olie is vervangen. De slijtage bij het lummelbeslag (daar waar de giek aan de mast verbonden is) is gerepareerd. Het filter van de watermaker is vervangen. De ventilator in onze slaapkamer is verplaats.

Coos heeft “sheetbags” gemaakt voor al die schoten (voor de niet-zeilende lezer: dat zijn touwen) die anders los in de kuip liggen. Prachtig en zo lekker overzichtelijk. Daar hou ik van.

Met duikfles heeft Coos de schroeven helemaal schoongepoetst. En een terugkerende klus –wederom voor Coos- is het schoonmaken van het onderwaterschip: in dit warme, zonnige klimaat groeit er spontaan van alles aan ons onderwaterschip.

En verder doen we volop leuke dingen. Daarover snel meer!


Geen opmerkingen: