Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zaterdag 30 april 2011

Atwood harbour

De nacht in deze ankerbaai is heel donker en heel rustig. Alleen de sterren en de golfjes die op het strand rollen helpen ons te orienteren als we gedurende de nacht soms even wakker worden en naar buiten gluren.
Je gaat niet naar de Bahama's voor haar rijke cultuur en historie. Het meest genoemd in deze geschiedenis is overigens de landing van Columbus ergens eind 1400; diverse wetenschappers hebben op basis van oude logboeken en kaarten jarenlang gediscussieerd of hij als eerste in Samana Bay aan land ging of dat het toch bij het eilandje San Salvador was. De weegschaal lijkt nu uit te slaan ten gunste van San Salvador.
Wij zijn hier voor de kristalwitte stranden en het azuurblauwe water. En dat laatste vinden we hier volop. De kleuren zijn strelend voor het oog: een blauwe hemel met af en toe een witte wolk. Zwembadblauw water met wit strand en onze bruin gekleurde kindjes die lekker met hun bodyboard en surfplank aan het spelen zijn.
Onder water is er vooral zand en af en toe een "grasveldje". Coos snorkelt een conch naar boven waarvan hij het vlees 's avonds in een curry doet. En hij vindt een sand dollar, een hele aparte fossielachtige schelp. We gaan met de dinghy een soort van mangrove-kreek op. In het midden van deze door strandjes en mangrove-bomen omgeven kreek, treffen we een stilleven van een zandplaat aan met daarop een paar roze-rood gekleurde conch schelpen. Net als ik bedenk dat er nauwelijks vissen in het water lijken te zwemmen, zien we iets groots bewegen. Voorzichtig volgen we het met onze dinghy, waarbij Tico en met onze snorkelhoofden half in het water hangen. Het is een haai! En even later zien we ook nog een grote rog. Wauw, het is geweldig om deze dieren die je normaal alleen in een aquarium ziet, in het wild te bewonderen.
Op de terugweg naar de boot slepen we Coos op de surfplank achter de dinghy. Hilarische taferelen als hij hierop probeert te "waterskieën", hetgeen bijna maar toch net niet lukt.
Morgen (zaterdag) gaan we vroeg ankerop om 75 mijl in noordwestelijke richting te zeilen. Bestemming: Rum Cay

Geen opmerkingen: