Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zaterdag 19 februari 2011

En route to Blanquilla - Los Roques - Aves - Bonaire

Na nog een dag boodschappen doen, diesel en water tanken, uitklaren en nog even een weerbericht ophalen, liggen we nu weer voor anker in St. Anne. De kinderen van Le Furibar, Galilea en Seamotions spelen en zwemmen met elkaar en de ouders zitten we in etablissement Paille Coco, de plek waar free wifi is. Stel je voor: 5 volwassenen aan een tafel en even zo veel laptops. Welnu, de accu van mijn oude Dell is bijna leeg, dus ik moet nu even door typen.

 

Vanavond (19/2) rond 22.00 uur lokale tijd gaan we anker op en zeilen we met een rustig windje in de rug over een rustige zee 270 mijl zuidwaarts. We verwachten er zo’n 36 uur over te doen. De vertrektijd is dan ook zo gepland dat we bij daglicht aankomen op Blanquilla; zowel als we wat sneller blijken te zeilen, maar ook als we langzamer gaan. De 3 boten blijven zoveel mogelijk in marifoon-bereik van elkaar, dus Le Furibar gaat zeer conservatief varen en Galilea zet alle zeilen bij. Wij zitten waarschijnlijk comfortabel in het midden.

 

We verwachten de komende weken nauwelijks tot geen internet tot onze beschikking te hebben en zullen qua email dus even “uit de lucht” zijn. Dit moet iedereen natuurlijk niet weerhouden ons te mailen. Zodra we op Bonaire zijn (ergens in de 1e week van maart) zal dat vast weer anders zijn. Vanaf zee zullen we in elk geval proberen dagelijks onze positie en onze avonturen via ons weblog te updaten.

 

To be continued!

 

 

 

Geen opmerkingen: