Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







vrijdag 18 februari 2011

Baptême de Plongee en St. Anne - Martinique

Woensdagmiddag is een verrassende middag, want geheel onverwacht (en daardoor misschien wel des te leuker) gaat Tico ’s middags, samen met de kinderen van Le Furibard, een introductieduik in open water maken!! In de aanloop er naar toe doorloopt Tico allerlei emotionele stadia: opgewonden, druk, onrustig, zenuwachtig, nerveus, gespannen, strak, ogenschijnlijk rustig en toch ook vol vertrouwen. Bij de duikshop worden hem en Amyric in het kort uitgelegd hoe het onderwater met ademhalen en communiceren gaat. Hij krijgt een (te groot) wetsuit aangemeten en dan gaan we met z’n allen in de krakkemikkige “duik”boot op weg naar de duikplek. De duikinstructeur gaat eerst met Amyric onder water en daarna is Tico aan de beurt. In het water gelegen krijgt Tico een eigen duikfles op zijn rug gebonden en dan gaat het gebeuren. Zoals je duikt als je in het water duikt, hoofd eerst, wil Tico naar de diepte. Maar bij duiken met lucht laat je je, voeten eerst, rustig naar beneden zakken. Dus opnieuw en dan gaat het goed. Coos en ik snorkelen er nieuwsgierig om hem heen en Coos maakt foto’s met de onderwatercamera van Anne-Valerie. Tico ziet er erg relaxed uit onder water en beweegt zich, met de instructeur aan zijn zijde, frank en vrij. Hij blijft minstens 15 minuten onder water (schat ik in) op een diepte van ca. 5 meter en komt dan blij en opgetogen boven! “WAUW, COOL, ik wil dit wel vaker doen!” , zijn de kreten waarmee Tico weer aan boord klimt. Welnu, dat komt goed uit, want op Bonaire willen Coos en Tico hun duikbrevet gaan halen.

2 opmerkingen:

Marit zei

Hoi Tico,

Wat super leuk dat je dit gedaan hebt! Lijkt mij ook heel gaaf om te doen!

Groetjes Marit

Rianne zei

Super dat je gedoken hebt Tico! Was het nog mooi daar onder water? Alvast heel veel succes met het halen van je duikbrevet. Dat is echt gaaf!
Groetjes Rianne