Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zaterdag 1 januari 2011

Sweet memories .... in Prickly Bay, Grenada

Wij zijn inmiddels op Grenada, voor anker in Prickly Bay, aan de zuidkant van het eiland. We zijn hier de 31ste rond half 4 gearriveerd na een razendsnelle oversteek van 77 mijl vanuit Tobago. De wind heeft ons met gemiddeld 20 knopen halve wind in het dubbel gereefd grootzeil en een halve fok deze kant op geblazen. De golven zijn aanvankelijk hoog en kort, maar naarmate we vorderen, krijgt de zee een aangenamer cadans.

Onze oudejaarsavond is heel relaxed. We eten eerst lekker eten aan boord en doen met z’n viertjes spelletjes. Om 19.15 uur lokale tijd (00.15 uur Nederlandse tijd) bellen we de wederzijdse ouders om hen een gelukkig nieuwjaar te wensen. In gedachten dan, want bij beiden krijgen we geen gehoor.
Bij de bar op de kant speelt een steelband relaxte muziek en we genieten volop.
Rond half 10 gaan we een borreltje gaan drinken bij een ander Nederlands stel, Frits en Marleen van de Salon. De kinderen mogen uiteraard opblijven, en Sil valt rond 22.00 uur heerlijk in slaap op hun kajuitbank. Tico wil aanvankelijk wakker blijven (met zijn ogen dicht, haha). Om 24.00 uur maken we ze wakker en kijken we naar het vuurwerk. Net als in Nederland, steekt de lokale Chinees het meeste (en mooiste) vuurwerk af. Wij schieten nog een over-datum-vuurpijl de lucht in en laten een wensballon op. Dat laatste is nog even spannend, want hij dreigt voortijdig –brandend- te landen op een andere boot …..althans, zo lijkt het …. aarrrrghhhh …..  Het loopt gelukkig/uiteraard allemaal goed af.

Aan Prickly Bay koesteren we warme herinneringen … 9 jaar geleden met de CANDIDE, Exuberance (Candace), de Anja K (Ernst&Marlies), en de Turkse Gulet van Debbie en Karl. We hebben hier toen zo’n geweldige, zorgeloze tijd gehad…. hmmmm....sweet memories ….

In de tussentijd is er veel veranderd. Dat er in 2004 behoorlijk wat aan bebouwing is weggeblazen door orkaan Ivan is niet meer te zien. Althans, niet in deze baai en bezien vanaf de boot. We zien op de kant juist prachtige villa’s, een afschuwelijk lelijk appartementencomplex en de enorm uitgebreide Spice Island Marina met ook nog eens vele boten op de kant. Kortom, de Amerikaan en de Europeaan heeft Grenada ontdekt en bouwt er zijn buitenhuis of heeft er zijn jacht. Als de Grenadiaan er ook maar beter van wordt, nietwaar?!
                    
To be continued!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey zeilkanjers,

Dank voor de sms en jullie ook een geweldig 2011!
Jaaa those sweet memories of Prickley Bay. Steelband, bbq op de gulet, dansen, gezelligheid, rumpunch ...zucht!
Fijn dat je even laat weten hoe het daar nu is. Zijn die zuid afrikaners nog in de baai (shop in de container?) Zal wel niet als het inmiddels zo gecultiveerd is..
Geniet ervan!
Marlies