Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zaterdag 29 januari 2011

Lekker dagje!

Vandaag, zaterdag, hebben een relaxed dagje in en om Rodney Bay gehad. Na een lekker ontbijtje gaan we naar de “shopping mall” en slagen we in het aanschaffen van nieuwe schoenen voor Coos. Hij heeft zich er lang tegen verzet, maar is -nadat zijn italiaanse leren slippers- in tweeën gebroken zijn, overstag gegaan: hij is nu de trotse drager van de ergonomische en praktische Crocqs, de sjieke variant met een soort lederen look. Tico en Sil hebben elk een nieuw, cool t-shirt uitgekozen. En dus alle mannen zijn weer happy.

Bij de marina lopen we The Happy Bird tegen het lijf. Op het terras en onder het genot van een eenvoudige lunch praten we met elkaar bij.


Aan het eind van de middag gaan we met de dinghy naar Pigeon Island, een stuk land van zo’n 18 hectare met twee hoge, grote rotsen. De naam klopt exact: we zien er volop duiven scharrelen.
Pigeon Island is in de 16e eeuw zeer geliefd bij de piraten: ze houden zich schuil in de beschutte baai en doen vanuit deze hideaway nietsontziend hun overvallen op de passerende handelsschepen.
In de 18e eeuw worden vele zeeslagen tussen de Fransen (Martinique) en de Engelsen (St. Lucia) uitgevochten. Admiraal Rodney zit bovenop “zijn rots” en is bij elke Franse aanval een voorbereid man. Hij heeft aldaar geen zeeslag verloren. Begin 1900 wordt de baai gebruikt als basisstation voor de walvisvangst. Op de kant zijn alle faciliteiten om de gevangen walvissen te “verwerken”.

Tegenwoordig is het een nationaal park waar je de restanten van het Engelse fort kunt bezoeken en via de diverse informatieborden kunt lezen over de geschiedenis.

 

Morgen (zondag) varen we naar een stukje Frankrijk in de Carieb: Martinique. Dat gaat ons weer hele andere dingen brengen, w.o. een Europees gesorteerde hypermarche. Daar kan ik mij nu al op verheugen!

 

PS: foto’s van St. Lucia staan nu ook online!

 

 

 

Geen opmerkingen: