Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







maandag 8 november 2010

Zomaar een maandag aan boord van de Seamotions...

Na een lekker ontbijtje in de kuip, in de zon, was het rond half 10 tijd voor school.

Sil ging aan de slag met rekenen; de laatste oefeningen van Blok 3 heeft hij afgerond en later deze week zullen we de bijbehorende toets doen. Voor wat betreft taal hebben we geoefend met woordjes in “enkelvoud” en in “meervoud”. En met schrijven had hij het relatief gemakkelijk met de “e” en de “t”; dat zijn letters die, volgens Sil’s zeggen, veel beter te doen zijn dan bijvoorbeeld de “aa” . Verder is hij begonnen aan een tekening over het recente paardrijvontuur; tenslotte heeft hij ook even op de rug van dit edel dier mogen zitten.

Tico had o.a. een rekensessie "slim rekenen" met Coos en daarna kon hij zelf met opgaven aan de slag. En hij is begonnen met zijn verhaal over zijn avonturen op La Palma. Een verhaal schrijven blijkt nog niet zo eenvoudig; hoe verwoord je begrijpelijk wat er allemaal in je hoofd zit aan gedachten en beelden? En dan moet je ook nog op spelling en grammatica letten: zinnen beginnen met een hoofdletter en eindigen met een punt (Tico kan dit wel dromen….), de tekst graag schrijven in eenzelfde tijdzone (kan hij ook zelf ontdekken of het spannender/leuker wordt als je het schrijft in de tegenwoordige of in de verleden tijd?!), en zo nog meer van die “volwassen” dingen. Maar ja, beter jong geleerd dan oud gedaan.

Coos heeft allerlei verbeter- en verfraaiklusjes op de boot gedaan: bijbootophanging (katrollen) en extra borging hiervan geoptimaliseerd, kajuitramen gepolijst en gepoetst (opeens een enorm helder zicht naar buiten), afvoerputjes wastafels opnieuw gekit en nog veel meer.

En ik? Tijdens de schooluren pendel ik heen en weer tussen groep 7/8 (Tico) in de kuip en groep 3 (Sil) in de kajuit. Als ze zelfstandig aan het werk zijn, doe ik de ontbijtafwas, type ik wat mailtjes en surf ik een beetje over het internet. Want ja, dat is ook zoiets: internet is niet uit een mens’ leven weg te denken, ook niet als je op een boot zit… Het is zo’n gewenning om even iets op het worldwideweb op te zoeken of je email te checken. Als dat niet kan, omdat er simpelweg geen internetverbinding is, dan voelen we toch wel even onthand (maar wees gerust; we hebben ook geen last van serieuze ontwenningsverschijnselen).

Na de siesta hebben we nog even door Santa Cruz de la Palma “gebrowst”. Coos heeft zichzelf een “shorty” kado gedaan; een duik/surfpak met korte mouwen en korte pijpen. En de jongens zijn helemaal blij met een nieuw t-shirt. In tegenstelling tot de afgelopen ca. 110 dagen heb ik 's avonds weer eens gekookt (en hoefde ik niet af te wassen!). En nu liggen de jongens in bed en schuiven wij er ook zo in. Morgen op tijd vertrekken richting La Gomera.

Geen opmerkingen: