Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zondag 12 december 2010

Dag 3, Dansen op zee (zondag 12 december 06.00 uur)

Zaterdagochtend (11/12) gaan de vislijnen weer uit en binnen het uur begint de hengel van Coos te ratelen. BEET!! Er staat veel kracht op en Coos gaat beheerst te werk. Maar dat mag niet baten, want binnen een minuut knapt de lijn en zwemt de vis met een lippiercing en minstens 100 meter lijn de vrijheid tegemoet. Een uur later, met nieuwe, dikkere lijn op de hengel, gaat de ratel weer en halen we een kleine mahi-mahi binnen. Onze lunch is geregeld! Nico is vandaag de chef en wij krijgen heerlijk gemarineerde stukjes mahi-mahi voorgeschoteld.

De schoolbel heeft ook geluid en onder gezond protest halen de jongens hun schoolspullen tevoorschijn. Een beetje taal, een beetje rekenen, een beetje lezen. En dat verspreid over de hele middag. De kinderen sluiten de dag af met film kijken - een stukje van de dvd Earth.

In zeilverhalen lees je altijd lyrische volzinnen over de scheepjes die soepel de golf opklimmen en er even soepel weer afglijden, alsof het danst op zee gelijk een quickstep. Welnu, met de swell die wij de afgelopen dagen gehad hebben (en de komende 24 uur ook nog voorspeld staat), houd ik het meer op headbangen, stagediven en crowdsurfen. Niet mijn meest geliefde dans kan ik verklappen.
Het goede nieuws is dat we elke dag behoorlijke voortgang maken en we de eerste 500 mijl kunnen noteren. Dat is dus al een kwart van de totale tocht van ruim 2000 mijl!

Broodnieuws: de witte bolletjes zijn goed gelukt en staan voor zondagochtend weer op het ontbijtmenu.

To be continued!!

Geen opmerkingen: