Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







zaterdag 11 december 2010

Dag 1 en 2, Atlantische oversteek (zaterdag 11 december, 06.00 UTC)

Donderdag 9 december 2010 gooien we om 11.00 uur (utc) de trossen los en verlaten we onder luid getoeter van de andere Nederlandse boten (die later die dag ook zullen vertrekken) de marina van Mindelo.

De eerste paar uur hebben we een heerlijk rustig windje van achteren en dito zee. Als we bij het puntje van eiland St. Antao zijn veranderen deze ideale omstandigheden en komen we terecht in een klotszee en hebben we te maken met rare, dwarrelende winden. We houden het er maar op dat dat nog het eilandeffect is. De zeilen worden gestreken en de motor gestart. Na een uur of twee zijn we uit de lij van het eiland en pakken we de voorspelde noord-noordoosten wind op. We hijsen de zeilen en de motor gaat uit.

Zodra we de motor uit zetten en de boot op de wind accelereert, schiet de knijper van de handvislijn. BEET!!! We slepen een prachtige mahi-mahi achter ons aan. Coos en Tico halen de lijn geconcentreerd binnen. Ze weten de grote Mahi Mahi tot op de scoops te krijgen. Op het moment dat Coos de vis wil pakken weet de vis zich echter los te rukken van de haak en hebben wij het nakijken. Geen vis op het menu, helaas.

Aan boord moet iedereen nog een beetje wennen aan de bewegingen van de zee. Deze zijn de 1e nacht (donderdag) behoorlijk oncomfortabel te noemen en geen van ons (behalve de kinderen) slaapt lekker. Tijdens mijn wacht, stort ik mij desondanks op het broodbakken. Resultaat brood 1: onvoldoende gerezen, de korst te dik/hard gebakken, flauw van smaak. Moet beter.

Vrijdag staat dan ook in het teken van "bijslapen"; gedurende de dag doet iedereen een powernap. De kinderen hebben nog even vrij van school, kijken een filmpje, vouwen een vliegtuig en luisteren een luisterboek. Ook zij moeten een beetje inkomen. De zee is nog steeds hoog, maar wel ietwat gelijkmatiger en het slapen gaat beter.

Zo dadelijk stort ik mij op brood 2, zijnde witte bolletjes. Hopelijk deze keer een smaakvoller resultaat.

To be continued!!

1 opmerking:

Rianne zei

Goede oversteek!!!