Globale reisplanning

Wij, de familie Keijser, hebben van 2010 tot 2011 met onze catamaran SeaMotions, voor een jaar een ' rondje Atlantic' gevaren. We koesteren onze herinneringen in ons dit digitale "book of memories". Daarna ben ik doorgegaan met het zo nu en dan vastleggen van het wel en wee van ons leven op land.







woensdag 3 augustus 2011

Life live to the max!

Wat een fantastische week in Londen! Wat een bruisende stad, wat is er veel te zien en te doen. En vanuit St.Katherine’s Dock zit je echt in het hart van alles. Het openbaar vervoer is goed geregeld, er zijn volop leuke eettentjes en koffiebars. Elke dag kun je wel een andere markt bezoeken: wij zien Covent Garden en krijgen volop straattheater als kado erbij, Greenwhich Market met bij de ingang overheerlijk geurende eetstalletjes variërend (Portugees, Thais, Vietnamees, Italiaans en nog veel meer). De winkelstraat Oxford Street is enorm met alle flagshipstores zoals H&M, Zara, Mango, Nike en nog veel meer. De musea zijn gratis, groots en geweldig. De rondleiding door het house of Parliaments is interessant: de politiek staat bol van de rituelen en tradities van eeuwen geleden.
Attracties als Londen Eye, the Londen Dungeon, Madame Tussaud, een musical hebben wij aan ons voorbij laten gaan: de rijen waren ons veel te lang. Juli en augustus zijn de topmaanden voor wat betreft toerisme in Londen en dat was vooral in het weekend te merken. Het is heel lang geleden dat wij zoveel mensen op zo weinig mtr2 bij elkaar hadden gezien: fascinerend. Volgend jaar verwachten ze, vanwege de Olympische Spelen, een verdubbeling van het aantal toeristen in de stad. Dan moet je hier volgens mij niet willen zijn.
Nadat we allerhande kunstwerken bewonderd hebben, drinken we afternoon tea op de riante binnenplaats van de Victoria & Albert Gallery: de fontein in het midden wordt met dit warme, zonnige weer door de locals met jonge kinderen vooral als zwempoel gebruikt. We lopen voorbij Harrods en schuiven naar binnen bij Harvey Nicols. We browsen over elke verdieping en verschillen van mening over welke designjurkjes mooi, leuk, lelijk zijn. En op de 5th floor strijken we neer en eten we sushi; geweldig dat bij Tico en Sil de nieuwsgierigheid het wint van “wat de boer niet kent dat eet ie niet”. We smullen van onbekende, maar lekkere hapjes. Tussen al deze bedrijven door (lees: ’s ochtends om 08.00 uur) ga ik nog een keer hardlopen langs de rivier: vanaf de Tower Bridge tot voorbij Westminster Bridge en weer terug. Met mij lopen er veel hardlopers langs de riverside, waaronder een groot aantal met rugzak op de rug. Hardlopend naar het werk met kantoor-outfit in je rugzakje?

Zo zijn de dagen in Londen: life live to the max!!


Deze ochtend, om 06.00 uur, gaan we via de sluis de Thames weer op en varen we met de ebstroom richting Queenborough. Tegelijk met ons vertrekt een ons bekend schip uit de jachthaven, namelijk de GreenSaga. (Harm/Michaela: de nieuwe eigenaren zijn nog steeds erg blij met hun boot! )
Onderweg besluiten we het naargeestige oord Queenborough links te laten liggen en –buitenom- door te varen naar The Swale en een mooringboei op te pakken bij Harty Ferry. Zo gezegd, zo gedaan.
Met de bijboot gaan we naar de “causeway”, een verhard pad (helling) dat het water in loopt waar trailerbare bootjes in en uit het water gehaald kunnen worden. We parkeren onze dinghy bovenaan en maken een wandeling door The Oare Marshes, onder de vogelaars een populair (drassig) natuurgebied en deze vogelaars komen we bepakt met verrekijkers op standaard en fotocamera's –naast vogels- dan ook volop tegen.


We belanden bij een heel klein, heel oud kerkje en daar vandaan hebben we uitzicht over de kreek The Oare en kunnen we zelfs de Priscilla van Elyn en Nico in de verte zien liggen.

Morgenochtend (4/8) is het wederom vroeg dag; dan vertrekken we voor de 200 mijl naar Texel alwaar we vrijdag(na)middag denken aan te komen.

To be continued!


.

Geen opmerkingen: